Sport zondag: Bas Verwijlen wint NK, Yuri van Gelder vierde op EK turnen

19 april 2015 om 12:12
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor schermer Bas Verwijlen, turner Yuri van Gelder, de handballers van Tachos en de Fed Cup-tennisters in Den Bosch.
Geschreven door

Bas Verwijlen pakt schermtitelBas Verwijlen heeft zondag in Rotterdam een nieuwe nationale titel op zijn erelijst bijgeschreven. De degenschermer uit Oss was in de finale in te sterk voor zijn ploeg- en trainingsmaatje Tristan Tulen: 15-11.
Geen eindzege MalaiholloLisa Malaihollo uit Tilburg is er niet in geslaagd het vrouwendubbelspel van het Dutch International-badmintontoernooi op haar naam te schrijven. Met Myke Halkema moest ze zondagmiddag haar meerdere erkennen in Gayle Mahulette en Cheryl Seinen. Het werd 21-14 en 23-21.
Geen medaille Van GelderYuri van Gelder is zaterdag als vierde geëindigd tijdens het EK turnen in het Franse Montpellier. Voor de oefening op zijn favoriete onderdeel ringen kreeg de Waalwijker een score van 15,533. De drievoudig Europees kampioen, die in 2009 zijn laatste titel pakte, kwam net tekort voor een medaille. Het verschil met de Fransman Samir Ait Said en de Rus Denis Abliazin, die allebei als tweede eindigden, was slechts 0,033 punt. De Griek Eleftherios Petrounias was met 15,866 een klasse apart en pakte de Europese titel.
Hekkensluiter klopt TachosDe handballers van Tachos uit Waalwijk hebben de competitiewedstrijd in en tegen Houten zaterdagavond verrassend verloren. Het werd 27-20 voor de thuisploeg. Tachos staat derde van onderen in de kampioensgroep van de eredivisie. De club heeft in twaalf wedstrijden pas vier punten gepakt. Tachos houdt het Emmense E&O en Houten onder zich. Ook die ploegen hebben vier punten, maar een slechter doelsaldo.
IJshockeyers weer onderuitDe Nederlandse ijshockeyers hebben zaterdagavond in Eindhoven een nipte nederlaag geleden tegen Groot-Brittannië. Het werd 2-3. Dat was voor Oranje de derde nederlaag tijdens het WK voor landen in divisie 1, groep B . De ploeg van bondscoach Chris Eimers won tot nu toe alleen van Kroatië.
Fed Cup-tennisters op gelijke hoogte in Den BoschDe Nederlandse tennissters staan na de eerste dag van de Fed Cup-ontmoeting met Australië op 1-1. Kiki Bertens bracht Oranje in Den Bosch op een 1-0 voorsprong. Zij was zaterdag met 6-1 en 6-3 te sterk voor Jamila Gajdosova. De tweede wedstrijd, van Arantxa Rus tegen Casey Dallacqua, ging met 5-7 en 3-6 verloren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.