NAC schiet niets op met puntje in ArenA tegen Ajax

19 april 2015 om 18:20
nl
Vooraf zou NAC Breda misschien getekend hebben voor een punt tegen Ajax, maar met de 0-0 in de ArenA schiet de ploeg helemaal niks op. Integendeel: de concurrenten in de strijd om lijfsbehoud wonnen, waardoor de degradatiezorgen in Breda alleen maar groter worden.
Geschreven door

Het klinkt misschien raar, maar NAC was in de ArenA vrijwel de gehele wedstrijd beter dan Ajax. Vooral Adnane Tighadouini zorgde met zijn snelheid en fysieke kracht regelmatig voor gevaar. Ajax daarentegen speelde apathisch en leek geen zin hebben om het eigen publiek te vermaken.
Ten Rouwelaar uitblinkerNAC hield zoals verwacht veel mensen achter de bal en hield het aantal Ajax-kansen beperkt. En op het moment dat Ajax wel gevaarlijk werd, was Jelle ten Rouwelaar een meer dan prima sta-in-de-weg. De routinier keepte een van z’n beste wedstrijden van het seizoen én kreeg wat hulp van de lat (vrije trap Sinkgraven).
Dat NAC desondanks geen drie punten mee naar Breda nam, mag vooral spits Mats Seuntjens zich aanrekenen. In de 65e minuut kreeg hij na een prima actie van Jeffrey Sarpong de uitgelezen kans om NAC op voorsprong te schieten. Op twee meter voor de goal maaide hij echter naast de bal. “Deze bal moet gewoon tegen de touwen aan", zei een teleurgestelde Seuntjens na afloop.
Ook daarna waren er nog (counter)mogelijkheden voor NAC, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.
Hellemons blij met puntBij NAC ontbrak Robert Maaskant op de bank, hij was geschorst vanwege zijn dug-out-incidentje van vorige week. Eric Hellemons en Rob Penders waren zondag daarom eindverantwoordelijk.
Ondanks dat zijn ploeg er niks mee opschiet, kon Eric Hellemons leven met het gelijkspel. “Je moet wel zo realistisch zijn: als je naar de ArenA gaat en je speelt 0-0... Natuurlijk hebben we wel kansen gehad, waarvan één hele grote kans. Maar over de gehele wedstrijd genomen moet je blij zijn dat je gewoon een punt pakt. In deze fase van de competitie is elk punt er eentje.”
Concurrentie wintOmdat concurrenten Heracles Almelo en Go Ahead Eagles allebei wonnen, schiet NAC met dat ene puntje in Amsterdam helemaal niks op. "Hoe bizar het ook klinkt, maar we hebben nu eigenlijk twee verliespunten in de ArenA”, was dan ook de conclusie van bijna-matchwinnaar Mats Seuntjens.  
De afstand tot Heracles, dat op de veilige vijftiende plek staat, is nu drie punten. Komende zaterdag komt de ploeg uit Almelo op bezoek in Breda. Die wedstrijd wordt dus cruciaal, ziet ook Eric Hellemons. "Volgende week spelen wij de finale tegen Heracles en daarna zullen er nog twee wedstrijden zijn die heel belangrijk zijn. Elk punt dat je nu kan pakken kan straks meehelpen om nacompetitie te ontlopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.