Coureur Arjen de Koning 'runner-up' in Rally van Putten

19 april 2015 om 16:35
nl
In de tweede ronde van het Nederlands rallykampioenschap is Arjen de Koning tweede geworden. De rijder uit Eindhoven moest in de Rally van Putten opnieuw zijn meerdere erkennen in Jasper van den Heuvel.
Geschreven door

“Jasper verslaan in zijn thuiswedstrijd dat lukt natuurlijk nooit”, gaf hij toe. Bij afwezigheid van Piet van Hoof werd neef Sander derde in de auto van Piet van Hoof.
Van een andere planeetEen opvallend machtsvertoon was het, de prestatie van Jasper van den Heuvel in zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Voor de Brabantse rijders zat er niets anders op dan achtervolgen en punten sprokkelen voor het kampioenschap.
Dat deed Arjen de Koning ook, al werd hij daarbij ongewild geholpen. “Wel jammer dat Kooijman uitvalt met mechanische pech, voor mijn kampioenschap helpt het wel”, aldus de Koning, die het liever op de proeven had uitgevochten.
Van Deijne test nieuwe autoVoor Kevin van Deijne was de blik alvast op de toekomst gericht. Hij kwam met een nieuw rallywapen, een Renault Clio R3T, testen in Putten. Uiteindelijk werd hij tweede bij de tweewiel aangedreven auto’s, maar won zijn klasse. “Het bevalt goed. Veel snellere, maar ook compleet andere auto dan de Fiesta”, vond Van Deijne.
Brabantse winst was er in de Nissan 350Z Challenge waar Erwin Klippel uit Sprundel won. Hij werd achtste algemeen, net voor Piet-Hein van der Heijden (Peugeot 208 R2).
De volgende manche van het kampioenschap is de ELE Rally rondom Helmond en Veldhoven, op 29 en 30 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.