Video

Mastbos in Breda viert 500e verjaardag

19 april 2015 om 19:44
nl
Het Mastbos bestaat 500 jaar. Het Bredase bos is daarmee één van de oudste door mensen aangelegde bossen van Nederland. Zondag was er een feestje aan de rand van het eeuwenoude groene gebied.
Geschreven door

Als het aan Staatsbosbeheer ligt genieten ook de komende 500 jaar nog heel veel mensen van het Mastbos. Boswachter Patrick Raats: "Het speelbos krijgt een grote opknapbeurt en we hebben drie nieuwe wandelroutes aangelegd."
Geld nodigMaar er zijn nog veel meer plannen die het bos nog aantrekkelijker moeten maken. Zo wil Staatsbosbeheer graag een uitkijkpunt in het bos waar wild bekeken kan worden. "Maar daarvoor hebben we niet genoeg middelen."
Staatsbosbeheer hoopt dat Bredase bedrijven, maar ook 'gewone' Bredanaars willen sponsoren. Van de gemeente Breda en provincie Noord-Brabant kwam onlangs in totaal al 65.000 euro om het bos nog aantrekkelijker te maken.
KeuvelenAan de bosrand is zondag een feestje met muziek, dans, gebakjes en koffie. Maar diep in het bos lopen ook de gebruikelijke wandelaars. Twee dames laten hun honden uit. "We lopen hier elke zondag samen in het hondenlosloopgebied. Daar kan de hond heerlijk loslopen en wij kunnen ondertussen gezellig keuvelen."
Er wordt zelfs zo druk gekeuveld dat er amper tijd is om de schoonheid van het oude Mastbos te bewonderen. Al zijn er dingen die meteen in het oog springen: "Ik heb al een paar keer herten gezien in dit stuk. Dan komen ze aan in een groep van vier of vijf. Dan ben je echt wel onder de indruk!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.