Ongeveer 100.000 mensen op de been bij huldiging PSV in centrum Eindhoven, mensen onwel door drukte - Omroep Brabant
Video

Ongeveer 100.000 mensen op de been bij huldiging PSV in centrum Eindhoven, mensen onwel door drukte

19 april 2015 om 22:00 • Aangepast 21 november 2020 om 18:53
nl
Er waren zondagavond ongeveer 100.000 supporters op de been bij de officiële huldiging van landskampioen PSV in het centrum van Eindhoven. Dat heeft de gemeente Eindhoven bekendgemaakt. Door de enorme drukte werd een aantal mensen onwel. Ze klommen over de bar op het Stadhuisplein om uit de drukte te komen, aldus onze verslaggever.
Profielfoto van
Geschreven door

"Het zijn veel meer mensen dan bij de vorige huldiging in 2008 toen PSV voor het laatst kampioen werd." Ook langs de route van de platte kar stonden zondagmiddag duizenden supporters en andere geïnteresseerden. De kar met de PSV-spelers reed onder meer langs de Willemstraat, Emmasingel en Keizersgracht.
KeerzijdeEr vielen veel mensen flauw door de enorme drukte. Iemand die onwel werd vertelde voor de camera van Omroep Brabant over hoe het misging: "Het was veel te druk en daardoor ook niet leuk meer. Ik ben behoorlijk misselijk."
Er ontstond ook een grote vechtpartij op het Stadhuisplein, vlak voordat daar de huldiging begon.
'In Amsterdam hebben ze niks'Op een bomvol Stadhuisplein in Eindhoven klonk uitzinnig gejoel en vuurwerk. Iets na halfzeven verschenen zondagavond de voetballers van PSV op het bordes van het Eindhovense plein. "Hier hebben jullie zeven jaar op gewacht'', riep de presentator naar de duizenden mensen op het plein.
"In Amsterdam hebben ze niks, in Rotterdam hebben ze niks'', werd ook nog even gesneerd naar Ajax en Feyenoord. Langs de route van de platte kar werden de zijwegen steeds korte tijd afgesloten om de voetbalhelden onbelemmerd door te laten. In de binnenstad van Eindhoven gold een glas- en blikverbod. BEKIJK OOK: LIVE op Omroep Brabant: huldiging van PSV, uitzinnig en bomvol Eindhoven viert feest
De titelIn een kolkend Philips Stadion stelde PSV zaterdagavond de 22e landstitel veilig met een overtuigende overwinning op sc Heerenveen: 4-1. Georginio Wijnaldum kreeg uit handen van PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen de kampioensschaal. De 24-jarige Rotterdammer mocht als aanvoerder de trofee als eerste omhoog houden.
LEES OOK: Eindhoven ontploft: tienduizenden supporters op de been bij spectaculair kampioensfeest PSV
'Na wedstrijd helemaal druk'Tijdens de wedstrijd keken ongeveer 25.000 supporters in het centrum van Eindhoven naar de kampioenswedstrijd. “Na de wedstrijd werd het helemaal druk in het centrum”, aldus Van Gijzel.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Voor alle artikelen over PSV, ga naar omroepbrabant.nl/psv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.