Schipper Rick Broekmeulen (35) uit Moerdijk dood gevonden bij steiger in Westerschelde - Omroep Brabant

Schipper Rick Broekmeulen (35) uit Moerdijk dood gevonden bij steiger in Westerschelde

19 april 2015 om 22:21
nl
De 35-jarige Rick Broekmeulen uit Moerdijk is zondagochtend gevonden in het Zeeuwse dorpje Hoofdplaat. Dat bevestigt de politie. De schipper raakte begin februari vermist nadat hij met zijn beunschip op de Westerschelde omsloeg. Dat gebeurde toen een zandzuiger zand aan het overladen was op het schip.
Geschreven door

Voorbijgangers vonden zondagochtend een levenloos lichaam bij de steiger in de Westerschelde. Zij waarschuwden de politie. Het stoffelijk overschot werd door de waterpolitie en KNRM naar de kant gebracht. Aan de hand van gebitsgegevens is vastgesteld dat het zondag gevonden lichaam van Rick is.
Twee opvarenden geredHulpdiensten zochten al wekenlang in de omgeving van de Westerschelde naar de vermiste schipper. Het binnenvaarschip Rick kapseisde ten oosten van Breskens. Twee andere opvarenden konden worden gered.
Het ongeluk heeft veel losgemaakt. De emoties in de gemeente Moerdijk liepen hoog op. Zo werd de schipper herdacht tijdens een bijeenkomst op basisschool de Klaverhoek.
Oorzaak onbekendOver de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart zegt dat het schip niet verkeerd geladen kan zijn. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat zich nu dus over het ongeluk buigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.