Elf PSV-fans gewond geraakt bij huldiging landskampioen, vooral met brandwonden naar ziekenhuis

19 april 2015 om 23:50
nl
Bij de huldiging van PSV in de binnenstad van Eindhoven zijn zeker elf supporters gewond geraakt. Zij moesten naar het ziekenhuis, vooral met brandwonden door het afsteken van vuurwerk. Een aantal bezoekers werd onwel door de drukte, maar in vergelijking met grote festivals gaat het om een klein aantal.
Geschreven door

Dat laat de gemeente Eindhoven zondagavond weten.
Overvolle pleinenVoor de huldiging zijn 100.000 supporters naar Eindhoven gekomen. Al in de loop van de middag kregen mensen het advies niet meer naar de pleinen te komen, omdat het daar overvol was.
Langs de route waar de platte kar met de spelers langsreed, stonden zo'n 15.000 mensen, op het Stadhuisplein waar de club werd gehuldigd ongeveer 30.000 en op de Markt nog eens 15.000 fans.
LEES OOK: Huldiging PSV in Eindhoven van minuut tot minuut: lees hier alles terug
'Indrukwekkend feest'Tijdens de huldiging ontstond nog een grote vechtpartij en verder werden enkele wildplassers op de bon geslingerd. Het bier vloeide rijkelijk, toch waren er zondagavond geen berichten over ongeregeldheden of arrestaties.
Burgemeester Van Gijzel kijkt daarom terug op een mooi feest. “Ik denk dat we terug kunnen kijken op een indrukwekkend feest, 100.000 mensen in de stad, nauwelijks incidenten, dat is een compliment voor alle PSV fans die vandaag onze kampioenen kwamen toejuichen.”
LEES OOK: Het was een groot feest in Eindhoven: PSV gehuldigd door uitzinnige supporters
De titelIn een kolkend Philips Stadion stelde PSV zaterdagavond de 22e landstitel veilig met een overtuigende overwinning op sc Heerenveen: 4-1. Georginio Wijnaldum kreeg uit handen van PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen de kampioensschaal. De 24-jarige Rotterdammer mocht als aanvoerder de trofee als eerste omhoog houden.
Voor alle artikelen over PSV, ga naar omroepbrabant.nl/psv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.