Video

Pluim voor Woonbedrijf Eindhoven: huren worden niet verhoogd

20 april 2015 om 13:15
nl
Woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven is maandagochtend in het zonnetje gezet omdat de huren op hetzelfde niveau blijven. Huuralarm Eindhoven en de Nederlandse Woonbond hebben adjunct-directeur Paul Tholenaars daarom een presentje aangeboden.
Geschreven door

Volgens de Nederlandse Woonbond is zelfs de inflatiecorrectie van één procent niet toegepast. De huren mogen tot maximaal vijf procent stijgen, maar woningcorporatie Woonbedrijf ziet daar dus van af.
Enige in NederlandReden om directeur Tholenaars een pluim te geven, zo zeggen Woonbond en Huuralarm. Woonbedrijf is de grootste woningcorporatie in de regio Zuidoost-Brabant. Tholenaars kan het wel waarderen. "Wij besparen de mensen in de stad 4,5 miljoen euro want dat hadden we gekregen als we 2,5 procent hadden gevraagd."
Tholenaars kreeg gebak en een Like-symbool aangeboden namens de huurders. Voor zover bekend is Woonbedrijf de enige corporatie in het land die de nullijn vasthoudt.
Statement niet opgepiktHet bedrijf wilde een voorbeeld stellen, maar dat is mislukt. "We wilden een geluid laten horen want 'betaalbaarheid' moet aandacht krijgen. Van collega's en de overheid horen we hier weinig over. Ons statement wordt nog niet opgepikt. Andere corporaties maken andere afwegingen."
Woningcorporaties hebben tot 1 mei de tijd om een huurverhoging aan de huurders door te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.