'Snotneus!': presentator Fons de Poel weg bij KRO Brandpunt na opmerking over Jesse Klaver

20 april 2015 om 13:24
nl
Presentator Fons de Poel stopt bij KRO Brandpunt nadat hij vorige week in KRO Brandpunt een 'grapje' maakte over Tweede Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks) uit Roosendaal. Hij noemde hem 'snotneus' in een reportage over de hoorzitting over ABN Amro. De presentator blijft wel in dienst bij KRO/NCRV.
Geschreven door

Klaver liet zich kritisch uit over de bonuscultuur van de bank. Hij liet dit ook duidelijk blijken aan ABN-commissaris Rik van Slingelandt. De Brandpunt-reportage werd door De Poel afgesloten met 'snotneus'.
GrapjeDe KRO/NCRV-presentator zei tegenover andere media dat hij die opmerking maakte 'als grapje'. Maar de integriteit van De Poel kwam ter discussie te staan toen bleek dat hij ook bijkluste als dagvoorzitter van een ABN Amro-evenement. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=e8MhU2eN1Uw]
Na gesprekken afgelopen weekend en maandag heeft de omroep besloten om na 1 januari niet meer verder te gaan met De Poel als presentator van Brandpunt. Zijn contract wordt niet verlengd. Hij gaat zich vanaf die tijd toeleggen op het maken van documentaires bij de omroep. KRO/NCRV zegt niet te twijfelen aan de integriteit van de presentator.
Jesse Klaver wil niet reageren op het ontslag van De Poel als presentator van Brandpunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.