Helmonder Hein Verbruggen wil erevoorzitterschap UCI niet inleveren: 'Cookson voert wraakcampagne'

20 april 2015 om 13:30
nl
Helmonder Hein Verbruggen is niet van plan om zijn erevoorzitterschap van de internationale wielrenunie UCI in te leveren. De huidige voorzitter Brian Cookson vindt dat Verbruggen zijn titel moet inleveren. Cookson baseert zich op de bevindingen van het zogenoemde CIRC-rapport, waarin het dopingverleden van de bond werd onderzocht.
Geschreven door

Maar volgens de Helmonder is Cookson bezig met een 'wraakcampagne'. Dat schrijft hij in een brief aan de leden van het dagelijks bestuur van de UCI.
WraakcampagneDe Brit zei een jaar geleden al dat Verbruggen zijn titel zou moeten inleveren als er bewijs zou zijn van corruptie. "Uit het rapport blijkt dat er geen enkel bewijs is gevonden. Een 'normale' voorzitter zou blij zijn dat zijn organisatie wordt vrijgepleit maar Cookson bijt zich vast in zijn obsessie mij mijn titel af te nemen'', aldus Verbruggen.Verbruggen noemt het rapport 'vooringenomen' en laat het momenteel door zijn advocaten bestuderen.
Volgens het voormalig IOC-lid bevat het incorrecte beschuldigingen, is het onvolledig, worden er beslissingen van de UCI bekritiseerd zonder zelfs maar de redenen te noemen waarom ze werden genomen en wordt uitgerekend een aantal oud-bestuurders opgevoerd die in conflict zijn geraakt met de UCI in de tijd van het voorzitterschap van Verbruggen en zijn opvolger Pat McQuaid.
Dictator"Ik overdrijf niet als ik zeg dat er sprake is van een karaktermoord. Met de meesten van u heb ik nog gewerkt en ik weet zeker dat u mij niet herkent in de omschrijvingen." Cookson noemde Verbruggen in reactie op het rapport een dictator.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.