Titel brengt PSV niet alleen sportief succes, ook op financieel gebied heeft het positieve gevolgen

20 april 2015 om 15:23
nl
PSV heeft door het behalen van het landskampioenschap financieel een enorme stap voorwaarts gezet. Een paar cijfers op een rij: 12 miljoen euro voor deelname aan de Champions League; 3.825.000 euro aan verzekerde tv-gelden Champions League en indien Ajax de Champions League niet haalt loopt dit bedrag op naar 7.650.000 euro.
Geschreven door

Dit zijn gegarandeerde bedragen want zeer waarschijnlijk gaan de bedragen van PSV op andere fronten ook omhoog. Zo verwacht sportmarketeer Bob van Oosterhout.
"Alle spelers zijn door de titel meer waard geworden", aldus Van Oosterhout. "Deze ploeg is nu enkele miljoenen meer waard en dat allemaal door die schaal."
Vragen over aantrekkingskrachtDe vraag is natuurlijk wat deze eerste titel in acht jaar doet met de aantrekkingskracht van het merk PSV. Worden er veel meer shirts verkocht in de eigen winkels? Zijn er meer sponsors die hun naam willen verbinden aan de beste voetbalclub van Nederland? En worden er meer seizoenkaarten verkocht omdat de club gaat meedoen aan de Champions League? Afgelopen jaar waren er ruim 27.000 seizoenkaarthouders.
Van Oosterhout: "Het heeft sowieso positieve gevolgen. Maar het belangrijkste is dat heel Eindhoven nu met de borst vooruit loopt. Dat is onbetaalbaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.