Paaldansen voor kinderen: 7-jarigen strijden om landstitel NK Paaldansen in Den Bosch

20 april 2015 om 17:30
nl
Voorheen stond paaldansen vooral bekend als sport met erotische trekjes, maar met het NK Paaldansen willen sportieve paaldansers dat imago volledig van zich afschudden. Dit weekend wordt in Den Bosch het Nationaal Kampioenschap gehouden. Voor het eerst met kinderen vanaf 7 jaar. Dertien deelnemertjes strijden om de landstitel.
Geschreven door

De Maaspoort in Den Bosch is zondag het decor van het NK Paaldansen. Sportief paaldansen welteverstaan, want met seks en erotiek hebben deze kampioenschappen niets te maken.
VoorselectieIn het hele land trainen kinderen, ook bij atletiekverengingen in Den Bosch, om een paaldanstalent te worden. Dertien kinderen zijn er in geslaagd om door de voorselectie te komen.
"Kinderen die zich inschreven voor het NK moesten een video opsturen. Die werd beoordeeld door een internationale bond en aan de hand daarvan werd gekeken of ze geschikt waren voor zo'n kampioenschap. Als ze dat niet kunnen, willen we ze geen deuk in hun zelfvertrouwen bezorgen", zegt de organisatie van het NK.
Acht jonger dan dertien jaarPaaldansen kan al op jonge leeftijd. Acht kinderen doen mee in de categorie 7 t/m 13 jaar. Vijf deelnemers in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar doen mee in hun leeftijdscategorie.
"Het aantal aanmeldingen verbaast ons niks. Deze sport is zich enorm aan het ontwikkelen", aldus de organisator.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.