Ravage na brand tankstation Eindhoven na maanden nog niet weg, buurt is boos: ‘Verschrikkelijk!'

20 april 2015 om 19:21
nl
Het is acht maanden geleden dat een tankstation van Tamoil volledig in vlammen op ging in Eindhoven. Een flatgebouw dat naast het tankstation stond, moest gesloopt worden. Wat rest is een zwartgeblakerde vlakte met brokstukken van het tankstation. En dat ziet er niet uit, vindt de buurt.
Geschreven door

"Je hebt je uitzicht weer terug", grapte de visite van een vrouw die tegenover de resten woont. "Was het maar zo mooi", reageert zij. "Als ze hier een grasveldje aanleggen teken ik ervoor! Maar dit is geen doen zo."
De vrouw is het net als haar buren inmiddels meer dan beu. "Het zou binnen veertien dagen na de brand zijn opgeruimd zeiden ze toen. Inmiddels zijn we acht maanden verder. Ik heb al geklaagd bij de gemeente, maar die stuurt me steeds van het kastje naar de muur."
'Geen klachten'"Wat wij als gemeente moesten doen aan sloopwerkzaamheden is gedaan", leert navraag bij de gemeente. Daarmee ligt de bal bij de eigenaar van het stuk grond.
Die zou er iets nieuws van willen maken, maar wat dat is weet de gemeente ook niet. "Als buurtbewoners hierover klachten indienen, zullen wij contact zoeken met de eigenaar." De gemeente zegt geen klachten te hebben gehad.
Toekomst van het bouwvalOliemaatschappij Tamoil laat weten dat er binnenkort een noodgebouwtje komt bij het afgebrande tankstation. "Het tankstation is hopelijk zo snel mogelijk weer operatief", zegt het bedrijf.
Grondeigenaar Piet van der Meulen bevestigt dit. "Maar helaas zijn er veel meer partijen betrokken bij de toekomst van het bouwval", verzucht hij. "Sommige partijen weten nog niet precies wat ze willen en bovendien moet de verzekeraar nog groen licht geven."
StankDe brokstukken van het tankstation zijn niet alleen lelijk, maar zorgen ook voor ander ongemak. "Geregeld zie ik 's avonds mensen door de hekken klimmen om daar ongein uit te halen en de boel nog verder proberen te slopen. En nu het overdag steeds warmer wordt, begint het echt te stinken, al dat roet", weet een omwonende. "Als je dakkapel vijf centimeter scheef staat, krijg je meteen de welstandscommissie op bezoek, en dit kan allemaal zomaar."
De brand is waarschijnlijk aangestoken, maar de politie weet niet wie dat heeft gedaan. "Dan keert de verzekering niets uit, en dan kunnen wij geen kosten maken", legt Van der Meulen uit.  "Ik wil zo snel mogelijk aan de slag want ook voor de buurt is het heel vervelend. Het is gewoon een bouwval, alles is afgezet, het ziet er niet uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.