Speler EMK Nuenen overleden bij botsing tussen trein en bierfiets op spoorwegovergang Eindhoven - Omroep Brabant

Speler EMK Nuenen overleden bij botsing tussen trein en bierfiets op spoorwegovergang Eindhoven

20 april 2015 om 22:31 • Aangepast 21 november 2020 om 18:52
nl
Bij een botsing tussen een trein en een bierfiets op een spoorwegovergang op de Tongelresestraat in Eindhoven is maandagavond rond halfzeven een dode gevallen. Het mannelijke slachtoffer was een 24-jarige speler uit het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen. Het team was zondag kampioen geworden en vierde dat in Eindhoven op de bierfiets.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de politie zijn er geen andere gewonden gevallen en zaten er vijftien tot twintig mensen op de bierfiets. Tijdens het politie-onderzoek op de spoorwegovergang werd die in zijn geheel afgesloten. Het technisch onderzoek was rond tien uur 's avonds afgerond.

Wachten op privacy instellingen...

'Bierfiets kwam vast te zitten'De concrete aanleiding voor de botsing is nog onduidelijk. Volgens ooggetuigen zou de bierfiets de spoorwegovergang zijn opgereden, maar kwam de fiets vast te zitten tussen de dichtgaande spoorbomen.
Daarna zou de fiets zijn teruggerold. Vervolgens kwam de fiets vast te zitten, stellen omstanders.

Wachten op privacy instellingen...

'Een vaandeldrager'Het 24-jarige slachtoffer was spits in het team. Hij had donderdag zijn kruisbanden afgescheurd en liep sindsdien op krukken. Mogelijk kon hij de fiets daarom niet tijdig verlaten.
Een bestuurslid van EMK omschrijft hem als 'een vaandeldrager, iemand die altijd een positieve invloed had'. Een speler van het eerste elftal van RKVV Tongelre, dat in dezelfde competitie zit als EMK, stond na het ongeval bij de spoorwegovergang.
Lees ook: Slachtoffer dodelijk ongeluk met bierfiets in Eindhoven is 'doelpuntenmachine' Ruud Bijsterveld
“Het was een hele rustige jongen", vertelt hij. "Hij scoorde dit seizoen nog tegen ons in de laatste minuut. Onvoorstelbaar, dit wens je niemand toe.”

Wachten op privacy instellingen...

Opvang teamgenoten en passagiersDe passagiers die in de trein zaten zijn per bus naar het centraal station gebracht. De mensen die op de bierfiets zaten werden op het politiebureau in Eindhoven opgevangen. Ook de voorzitter van de voetbalclub was daar aanwezig.
Later op de avond werden zij opgevangen in de kantine van EMK in Nuenen. Slachtofferhulp stond hen daar bij. Er kwamen ongeveer 150 leden van de club en naasten van spelers bijeen in de kantine.

Wachten op privacy instellingen...

Geen treinen richting WeertDe trein raakte flink beschadigd door het ongeval. Er reden geen treinen richting Weert vanuit Eindhoven. Het spoorverkeer werd pas na middernacht hervat. Eerder werd uitgegaan van halftien.
Lees ook: Ooggetuige dodelijke botsing tussen trein en bierfiets: ‘Ik zag de jongens door de lucht vliegen’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.