Festiviteiten Koningsdag op Grote Markt Breda gaan tóch door voor 'de gezelligste koningsdag ooit'

20 april 2015 om 20:59 • Aangepast 25 april 2020 om 02:33
nl
Horecaondernemers op de Grote Markt en de gemeente Breda zijn het toch eens geworden over de festiviteiten op Koningsdag. Dat laten beide partijen in een gezamenlijke verklaring laten weten.
Geschreven door

Op de Grote Markt komen tijdens Koningsdag drie podia. Volgens de verklaring worden de podia zo geplaatst dat er voldoende plaats is voor de feestvierders.
Alsnog vergunningOok is er rekening gehouden met voldoende ruimte voor hulpdiensten bij calamiteiten.Op basis hiervan verleende de gemeente Breda alsnog een vergunning.
Eind vorige week stonden de horecaondernemers en de gemeente nog lijnrecht tegenover elkaar. De vergunningsaanvraag was te laat ingediend, waardoor de gemeente de veiligheid niet meer kon garanderen.
Druk gesprokenVolgens burgemeester Paul Depla is er de afgelopen dagen druk gesproken en hebben de vereniging van de horeca in de binnenstad De Wandelerij, de gemeente Breda en de hulpdiensten een oplossing gevonden.
‘Niets staat een veilig en gezellig koningsdagfeest in de weg’, aldus de burgemeester in de verklaring.
Ook de horecaondernemers zijn blij met de oplossing. “Er is een mooi programma samengesteld en alle podia zijn geluidstechnisch op elkaar afgestemd”, zegt Arathorn Gummlich, voorzitter De Wandelerij. “Dit wordt de gezelligste Koningsdag ooit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.