Ooggetuige dodelijke botsing tussen trein en bierfiets: ‘Ik zag de jongens door de lucht vliegen’

21 april 2015 om 00:56 • Aangepast 21 november 2020 om 18:52
nl
Pure ellende. Zo omschrijft een ooggetuige de dodelijke botsing tussen een trein en een bierfiets op een spoorwegovergang op de Tongelresestraat maandagavond. Een man die dichtbij het spoor woont zag vanuit zijn keukenraam hoe een 24-jarige man uit Nuenen daarbij om het leven kwam.
Profielfoto van
Geschreven door

Waarom de bewoner op dat moment in de keuken stond weet hij zelf ook niet meer. “Misschien was ik koffie aan het zetten of iets aan het inschenken voor mijn dochter. Ik heb geen idee, het is weg bij me”, aldus de ooggetuige.
‘Ze konden niets meer voor hem betekenen’De botsing zelf ging dan ook aan hem voorbij. De directe nasleep staat daarentegen op zijn netvlies gebrand. “Ik hoorde een hele harde klap, keek direct naar buiten en zag enkele jongens door de lucht vliegen.”

Wachten op privacy instellingen...

Een van de 'opzittenden' vloog volgens de bewoner in een hek en werd door de anderen geholpen. “Een andere jongen kwam verderop terecht. Anderen liepen naar hem toe, maar volgens mij hadden ze direct door dat ze voor hem niets meer konden betekenen.”
Wat daarna ontstaat, kon de bewoner moeilijk aanzien. “Ik zag de teamgenoten voorafgaand aan de botsing op de fiets zitten. Ze vierden feest, ze waren vrolijk. Daarna liepen ze met hun gezichten in hun handen. Ze vloekten, scholden en tierden. Het was verschrikkelijk."
Slachtoffer was speler van EMK NuenenHet slachtoffer was een 24-jarige speler uit het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen. Het team was zondag kampioen geworden en vierde dat in Eindhoven op de bierfiets. De 24-jarige man zat op de bierfiets, samen met vijftien tot twintig anderen, meldt de politie. Niemand raakte verder gewond.

Wachten op privacy instellingen...

De kruisbanden van het 24-jarige slachtoffer waren een week eerder gescheurd. Hij liep op krukken. Mogelijk kon hij de bierfiets daarom niet tijdig verlaten. De concrete aanleiding voor de botsing is nog onduidelijk. Volgens ooggetuigen zou de bierfiets de spoorwegovergang zijn opgereden, maar kwam de fiets vast te zitten tussen de dichtgaande spoorbomen.
'Een vaandeldrager'Een bestuurslid van EMK omschrijft hem als 'een vaandeldrager, iemand die altijd een positieve invloed had'. Een speler van het eerste elftal van RKVV Tongelre, dat in dezelfde competitie zit als EMK, stond bij de spoorwegovergang. “Het was een hele rustige jongen", vertelt hij. "Hij scoorde dit seizoen nog tegen ons in de laatste minuut. Onvoorstelbaar, dit wens je niemand toe.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.