Rielse vrouwen redden carnaval in 't Kaaiengat

RIEL - Heel even was het spannend hoe het zou aflopen met het carnaval in Riel. Er waren niet genoeg mannen voor de Raad van Elf en er was ook geen prins. Een groep vrouwen stond hun mannetje en nemen het Kaaiengat op sleeptouw.

De prins is dood, leve de prinses. Vrouwen aan de top deze carnaval in Riel. Een Raad van Elf die volledig uit vrouwen bestaat en een prinses aan het roer.

"We kregen het met de mannen niet rond", zegt prinses Desireé van de Kerkhof. "Toen hebben we ons als vrouwen verenigd, want we willen het Kaaiengat wel op de kaart laten staan."

'Beter dan lelijke kerels!'
Met de Rielse mannen wilde het niet vlotten, dus zetten de dames hun schouders eronder. En dat weten ze in Riel wel te waarderen. "Mensen vinden het leuk dat wij vrouwen het toch weer oppakken", vertelt adjudant Mirella van R.C.S. de Kaaien. Een toeschouwer langs de kant merkt op: "Dat ziet er veel beter uit dan die lelijke kerels van vorig jaar!"

Verder is er weinig verschil te merken. Alleen zal er deze carnaval wat minder bier doorheen gaan. Prinses Desireé: "We bestellen vooral veel witte wijn."
Deel dit artikel: