Video

Slachtoffer ongeluk bierfiets 'doelpuntenmachine' Ruud Bijsterveld, 'Wonder dat rest niet gewond is'

21 april 2015 om 08:28 • Aangepast 21 november 2020 om 18:52
nl
De man die maandagavond om het leven kwam bij een ongeluk tussen een trein en een bierfiets, is de 24-jarige Ruud Bijsterveld. Hij speelde bij het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen en stond bekend als een 'doelpuntenmachine'. De politie onderzoekt zijn dood nog.
Profielfoto van
Geschreven door

Bijsterveld was spits en zondag nog kampioen geworden met zijn team uit Nuenen. Hij vierde de overwinning maandag samen met zijn teamgenoten op de bierfiets in Eindhoven. Die triomftocht liep echter anders dan verwacht.
'Altijd positieve invloed'De 24-jarige man kwam maandagavond om het leven toen de bierfiets bij de Tongelresestraat in botsing kwam met een trein op een spoorwegovergang. De politie weet nog niet hoe dit precies gebeurde. Dit wordt nog onderzocht. Zo is de bierfiets in beslag genomen voor technisch onderzoek. En ook moeten direct betrokkenen en getuigen nog worden gehoord.
Ooggetuigen zeggen dat de fiets vast kwam te zitten.
Lees ook: Ooggetuige dodelijke botsing tussen trein en bierfiets: ‘Ik zag de jongens door de lucht vliegen’
Bijsterveld scheurde afgelopen week zijn kruisbanden en liep sindsdien op krukken. Mogelijk kon hij daarom de fiets niet op tijd verlaten. EMK zegt met zijn overlijden 'een vaandeldrager' en 'iemand die altijd een positieve invloed had' te hebben verloren.
'Kleine puzzelstukjes'De politie laat weten dat ze het ongeluk nog onderzoekt. Daarbij kijkt ze naar alle omstandigheden die misschien een rol speelden, zoals de weg, de fiets en de trein. “Het zijn kleine puzzelstukjes die je bij elkaar moet leggen”, aldus een woordvoerder.
De zegsman kan nog niet zeggen of Bijsterveld en zijn teamleden alcohol in hun bloed hadden. Die informatie zal waarschijnlijk binnenkort bekend worden gemaakt. Agenten hebben namelijk maandagavond al alcoholtests gedaan.
Getuigen opgevangenDe mensen die het ongeluk zagen gebeuren – zowel bij de spoorwegovergang als vanuit de trein – hebben Slachtofferhulp aangeboden gekregen. Zij werden maandagavond waar nodig opgevangen.
De politie vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld om dit alsnog te doen. Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal dat kort voor, tijdens of na het ongeval door omstanders is gemaakt.
'Wonder dat rest van bierfiets niet gewond raakte'De machinist van de trein zou ten slotte gewond zijn geraakt door de voorruit, die door de klap werd vernield. Hij liep volgens de politie mogelijk lichte verwondingen op. Hoogstwaarschijnlijk zal ook over zijn toestand later meer duidelijk worden.
Volgens de politie is het bijzonder dat de anderen op de bierfiets zonder verwondingen wisten te ontsnappen. “Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat er van andere vijftien tot twintig andere opzittenden van de bierfiets eigenlijk niemand gewond is geraakt. Dat zou je haast wel een wonder kunnen noemen.”

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.