Gemeenteraad: geen subsidie meer voor zwembad De Smelen in Geldrop

21 april 2015 om 11:44
nl
Exploitant Laco krijgt over iets meer dan een jaar geen subsidie meer voor zwembad De Smelen in Geldrop. Dat bepaalde de gemeenteraad maandagavond. Zwemmers vinden dat ze de dupe zijn en hopen op een oplossing.
Geschreven door

De raadsleden bepaalden dat Laco vanaf 1 september 2016 geen geld meer krijgt voor het zwembad. Hierdoor loopt de exploitant jaarlijks twee ton mis. Zonder dat geld kan het bad niet meer openblijven.
Volgens de gemeente investeerde Laco de afgelopen jaren te weinig in het zwembad. Zo zou het complex aantrekkelijker kunnen zijn met een uitbreiding met andere sportvoorzieningen en een sauna.
'Altijd opening voor goed gesprek'Voor één van de zwemmers, Annie van Giessen, zou een sluiting van het zwembad volgend jaar vreselijk zijn. Zij meent dat De Smelen een belangrijke maatschappelijke en sociale rol vervult. Daarom mag het bad niet verdwijnen, vindt zij.
Van Giessen: "Ik heb de hoop dat het nog goed komt. Er is altijd een opening voor een goed gesprek", zo vertelt ze. Zelf zegt ze er niets meer aan te kunnen doen. Van Giessen schreef samen met andere zwemmers raadsleden aan en zamelde tweeduizend handtekeningen in.
Overnamekandidaten meldden zichMogelijk kan een andere partij De Smelen overnemen. Wethouder Ton Steenbakkers zei eerder dat er zich al andere kandidaten hadden gemeld die die klus wel wilden klaren. Steenbakkers benadrukte zijn uiterste best te gaan het zwembad te behouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.