Politie vrijdag telefonisch onbereikbaar om beter cao-voorstel af te dwingen

21 april 2015 om 12:13
nl
Wie vrijdagochtend het algemene servicenummer van de politie wil bellen, krijgt waarschijnlijk een bandje te horen. De politie voert dan namelijk actie voor een betere cao.
Geschreven door

Het niet opnemen van de telefoon is een volgende stap van de politie om druk uit te oefenen op minister Ard van der Steur van Justitie. De politie voert al weken actie voor een goed cao-aanbod.
Tussen negen uur en twaalf uur 's ochtends zullen de telefooncentra van de servicenummers van de politie landelijk niet bezet zijn. Politiemedewerkers zijn dan voor werkoverleg in Den Haag. Dat gebeurt op verzoek van de bonden. Overigens zal het 112-alarmnummer wel gewoon bereikbaar blijven.
Ook bureaus dichtOok eerder deze week voert de politie al actie. Ze sluit donderdag voor twee uur haar bureaus voor het publiek. In Oost-Brabant gebeurt dat tussen negen en twaalf uur 's ochtends. In West-Brabant tussen een en drie uur 's middags.
De bonden eisen behalve een loonsverhoging ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen hebben vier jaar geen loonsverhoging gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.