Veldhovense toerist Ken Boogers (26) mogelijk dood gevonden in Nieuw-Zeeland, ouders geïnformeerd

21 april 2015 om 12:18
nl
De vermiste Ken Boogers (26) uit Veldhoven die al weken vermist is in Nieuw-Zeeland, is daar mogelijk dood gevonden. Dat melden lokale media dinsdag op gezag van de Nieuw-Zeelandse politie. De toerist raakte zaterdagmiddag 21 maart vermist nadat hij blootvoets op pad was gegaan om een wandelingetje te maken op het strand van Wharariki Beach, in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland.
Geschreven door

Een voorbijganger vond maandag de menselijke resten op Farewell Spit, een landtong. Mogelijk is het deel van een menselijk skelet aangespoeld. De bestuurder van een huurauto belde de politie, die nu onderzoekt of het daadwerkelijk om Boogers gaat. Dat kan nog enkele weken duren.
Uitgebreide zoekactieDNA-onderzoek moet uitsluitsel geven, melden lokale media. De politie staakte eind maart de zoekactie naar de Veldhovense toerist. Er werd gezocht met helikopters, honden en door mensen van de marine. Vijf teams kamden het kustgebied rond Wharariki Beach uit.
Ook de ouders van Ken hadden een uitgebreide zoektocht op touw gezet. Zij verlieten begin april Nieuw-Zeeland omdat 'al het mogelijke' gedaan was. "We hebben op eigen verzoek een speciale infraroodhelikopter ingezet. Maar dat leverde niets op. We gaan naar huis."
LEES OOK: Zoekactie naar vermiste Ken Boogers in Nieuw-Zeeland gestaakt: 'We denken dat hij niet meer leeft'
VermissingIn september vertrok Ken naar Australië om te gaan backpacken. Een paar maanden geleden ging hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij afwisselend werkte en genoot van zijn vrije tijd in het land. Zaterdag maakte Ken een wandeling op het strand van Wharariki Beach, in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland.
Een dag later werd alarm geslagen door vrienden, toen Ken niet kwam opdagen bij een afspraak. Bij de politie zijn ook geen nieuwe meldingen meer binnengekomen van mensen die Ken nog hebben gezien in de afgelopen dagen. Ken droeg voor zijn vermissing een rood shirtje en een korte broek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.