Video

Man die moeder doodde en in vriezer stopte vertelt: 'Mijn moeder wilde niet meer leven'

21 april 2015 om 13:21 • Aangepast 21 november 2020 om 18:51
nl
De 41-jarige man die zijn moeder om het leven zou hebben gebracht in Aalst, deed dat om haar te helpen. Dat verklaarde hij dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch. Tijdens de pro-formazitting werden gruwelijke details bekend.
Profielfoto van
Geschreven door

De man, Alex van de V., bracht zijn 66-jarige moeder om het leven door een zak om haar hoofd te doen. Hij werd in augustus aangehouden in de Ericalaan. De politie vond zijn moeder daarnaast in foetushouding in de diepvries. Ze lag daar toen al een week in.
Van de V. verklaarde tegenover de rechtbank dat hij zijn moeder hielp een einde aan haar leven te maken. "Mijn moeder wilde niet meer leven. Dat zei ze me regelmatig. Op Koningsdag hebben we daarover gesproken", zo vertelde hij.
'Kon het niet meer aanhoren'"Ik kon het niet meer aanhoren. Ze bleef maar zeggen dat ze niet meer verder wilde leven", vervolgde hij. De moeder vroeg om rattengif, maar Van de V. weigerde. "Ik heb haar verteld dat dat niet werkt. Uiteindelijk had ik haar beloofd naar het spoor te brengen. Dan kon ze het zelf doen."
Zover kwam het niet, hoewel Van de V. vindt dat hij dat had moeten doen. In plaats daarvan bracht hij haar met een kussensloop en een plastic zak om het leven. "Mijn moeder lag alleen nog maar op bed. Ze wilde niet meer in de rolstoel. Alleen als ze naar het toilet ging."

Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb haar daarna in een dekbed gedaan en omhoog getakeld met een liftje. Daarom zat ze ook opgerold als een bolletje. Ik wilde haar in bed leggen, maar heb haar toen in de vriezer gedaan."
Ook honden gedoodEen dag later zat Van de V. in bad toen zijn honden bij de deur van de badkamer aan het krassen waren. Hij besloot ze te doden, omdat ze lastig bleken. Buren klaagden naar verluidt al langer over het geluid dat de dieren maakten.
Van de V. deed de dieren in een deken en sloeg ze met een groentebak neer. Daarna legde hij de dieren in bad en ging hij erop zitten. Daardoor verdronken de honden.
Eind aan leven makenDe man wilde na zijn gruwelijke daden zelfmoord plegen. "Ik gaf mezelf een week de tijd om een eind aan mijn leven te maken. Ook daarvoor liep ik al met zelfmoordplannen rond." Zover kwam het niet: uiteindelijk arresteerde de politie hem. ''Het is beter voor iedereen als ik ook dood ben.''

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.