Weer commotie over dancefeest op Koningsdag in Eindhoven - Omroep Brabant

Weer commotie over dancefeest op Koningsdag in Eindhoven

21 april 2015 om 13:34
nl
De bewoners van de Lichtstraat en de Lichttoren in Eindhoven voelen zich overvallen. Er komt op Koningsdag toch een dancefeest in hun buurt, terwijl ze dachten dat dat niet zou gebeuren. De Partij van de Arbeid heeft er vragen over gesteld.
Geschreven door

In 2010 was er een dancefeest gepland op het Lichtplein. Dat leverde een stortvloed aan protesten op van omwonenden. Ze vreesden voor enorme geluidsoverlast omdat het plein omsloten wordt door hoge gebouwen. De gemeente was daar gevoelig voor en besloot nooit een dancefeest toe te staan op het Lichtplein. De organisatoren kregen alternatieven: de Kruisstraattunnel en het Kennedyplein.
Afgelopen vrijdag kregen bewoners tot hun schrik een brief van organisatiebureau First Vision BV met informatie over een dancefeest op Koningsdag. Dat is weliswaar niet op het Lichtplein maar op het meer open Philipsterrein tussen de Lichtstraat en de Gagelstraat. Feitelijk is het dancefeest daarmee verplaatst van de ene kant van de Lichtstraat naar de andere kant.
Onaangenaam verrastVolgens de PvdA zijn de omwonenden onaangenaam verrast. De partij stelt dat het dancefeest wel op dezelfde locatie wordt gehouden waarvan vijf jaar geleden werd gezegd dat dat niet zal gebeuren.
In een brief aan de omwonenden schrijft First Vision BV dat het gaat om de eerste editie van "Electric Orange" dat plaats vindt op het Philipsterrein tussen de Gagelstraat en de Lichtstraat.  Het feest is georganiseerd door Lakedance, 7th Sunday en Extrema Outdoor. Er zijn optredens van Niky Romero, Sander van Doorn, Quintino en Yellow Claw.
Omwonenden moeten die dag langs een verkeersregelaar om bij hun huis te komen. Ze worden ook hartelijk uitgenodigd naar het feest te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.