Video

Condoleanceregister en bloemen voor Ruud Bijsterveld na bierfietsongeluk: 'Wat moeten we zeggen?'

21 april 2015 om 21:50 • Aangepast 21 november 2020 om 18:51
nl
Nabestaanden en naasten kwamen dinsdagavond bijeen op de plek waar Ruud Bijsterveld maandagavond om het leven kwam. De 24-jarige spits van EMK Nuenen zat op een bierfiets met zijn teamgenoten toen een trein de fiets ramde op een spoorwegovergang in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Bijsterveld speelde bij het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen. Voetbalclub EMK in Nuenen biedt donderdag voor belangstellenden de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen.
Hij stond bekend als een 'doelpuntenmachine' en werd zondag nog met zijn club kampioen. Vanwege het ongeluk zijn alle trainingen en wedstrijden van de voetbal voorlopig geannuleerd.
Viering op bierfietsEMK vierde de overwinning maandag met een bierfiets in Eindhoven, maar de triomftocht verliep anders dan verwacht. De politie weet nog niet precies hoe het ongeluk gebeurde, maar ooggetuigen menen dat de fiets vast kwam te zitten.
Vanwege het ongeluk zijn alle trainingen en wedstrijden van EMK Nuenen voorlopig afgelast. Pas na aanstaande zondag zullen die waarschijnlijk worden hervat.
"Hij was een teamspeler en een echte goalgetter, zowel in de zaal als op het veld. Hij had nog een hele toekomst voor zich. Al 16 jaar was 'Bakkertje' een graag geziene speler bij EMK", schrijft de voetbalclub op de website. "Gisteren één en al trotsheid, vandaag een vreselijk onheil. Dramatischer kan het niet."
Discussie om bierfietsIntussen laait de discussie over het fenomeen bierfiets weer op. Die woedde een paar jaar geleden ook al, omdat de fiets niet veilig zou zijn. De oorspronkelijke rijdende bar was veel te breed. De breedte werd daaropvolgend aangepast.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de nabestaanden maakt de discussie om de bierfiets waarschijnlijk niets meer uit. Zij krijgen hun geliefde spits er daar niet mee terug. Donderdagavond is er de gelegenheid bij de club een condoleanceregister te tekenen.
Bloemen gelegd op plek ongelukOp de plek waar het ongeluk maandag gebeurde, zijn daarnaast dinsdag de eerste bloemen neergelegd. Nabestaanden reageren ontdaan door het idee dat er een levenslustige man zo bruut om het leven kwam. Op één van de kaartjes staat treffend: "Wat moeten we zeggen?"

Wachten op privacy instellingen...

Dit blijkt ook uit de vele reacties die er op sociale media verschenen. Zondag wensten velen de teamgenoten nog succes met het toernooi. Daarna verschenen er felicitatieberichten, gevolgd door condoleances. De tegenstelling kan niet groter zijn.
Familie bijeengekomenInmiddels is de familie Bijsterveld bijeengekomen. Ook de teamgenoten van hem van EMK Nuenen doen dat. Sommige teamleden praten dinsdag opnieuw met slachtofferhulp. Ook de voorzitter van de club is daarbij aanwezig.
Het bedrijf Partybike, dat de bierfiets maandag verhuurde, noemt het 'verschrikkelijk' wat er is gebeurd bij de spoorwegovergang bij de Tongelresestraat. Verder wilde het bedrijf niet ingaan op de dramatische gebeurtenis.
Reactie burgemeester NuenenBurgemeester Maarten Houben van Nuenen laat in een reactie weten het 'erg tragisch' te vinden wat er maandagavond is gebeurd. De aandacht van de gemeente Nuenen gaat volgens hem nu uit naar de nabestaanden en naar de voetbalclub.
De gemeente Nuenen heeft 'een lijn met het bestuur van de vereniging', zo laat hij weten. "We ondersteunen hen als daar behoefte aan mocht zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.