Actievoerende politie gaat verkeer ophouden rond Eindhoven, VID keurt actie af

22 april 2015 om 00:12
nl
De VID verwacht woensdag veel verkeershinder vanwege de landelijke protestactie van de politiebonden, met name in de regio Eindhoven. Actievoerende agenten houden de hele dag acties waarbij ze andere weggebruikers dwingen om niet sneller dan zestig kilometer per uur te rijden.
Geschreven door

Het is een estafette-actie die van 's ochtends zeven uur tot acht uur 's avonds duurt en die door het gehele land gehouden worden. De politie heeft al meer van dit soort acties gehouden. Ze vraagt er aandacht mee voor het CAO-conflict met de minister van Veiligheid en Justitie.
De VID wijst de protestactie af. "Zeker nu besloten is dat de acties tijdens de spitsuren plaatsvinden kan dit niet op goedkeuring van de VID rekenen", aldus de informatiedienst op haar website.
EstafetteBij de acties nemen de verschillende eenheden de stoet steeds over van collega's, waardoor er een estafette ontstaat. In West-Brabant arriveren de actievoerders rond vier uur 's middags op de A16 bij Zevenbergschen Hoek.
Vandaar gaan ze via de A16 in de richting van Breda en over de A58 richting Tilburg. Om vijf uur 's middags neemt de eenheid Oost-Brabant het over. Deze gaat vanaf parkeerplaats Gilze over de A58 richting Eindhoven en via de A2-A67-A2 richting Weert tot aan tankstation Boshoven.
AvondspitsVolgens de planning moet het dan ongeveer zes uur 's avonds klaar zijn met de actie in onze provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.