Kindermisbruiker Ronald Z. laat zich onderzoeken bij Pieter Baan Centrum in Utrecht

21 april 2015 om 16:41
nl
Ronald Z. laat zich onderzoeken bij het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de zitting bij het gerechtshof in Den Bosch. Z. stond voor het Hof omdat hij in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak die hij in november opgelegd kreeg. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drieënhalf jaar en tbs met dwangverpleging.
Geschreven door

De man uit het Gelderse Harskamp pleegde van augustus 2010 tot en met februari 2014 ontucht met Brabantse minderjarige meisjes, maakte kinderporno en maakte zich schuldig aan grooming, aldus de rechtbank.
PersoonlijkheidsstoornisGrooming betekent dat hij zich via internet voordeed als iemand anders en zo probeerde minderjarigen aan te zetten tot seksuele handelingen. De man werd vorig jaar onderzocht door deskundigen, die vaststelden dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft.
Nu is dus duidelijk dat hij zich laat onderzoeken in de psychiatrische kliniek in Utrecht. De slachtoffers van Z. kwamen uit onder meer Breda en Oost-, West- en Middelbeers. Z. heeft bekend dat hij in elk geval seks heeft gehad met twee minderjarige Brabantse meisjes. Bij andere meisjes zou het niet verder dan zoenen en knuffelen zijn gekomen.
WebcamseksZ. deed zich voor als een jongeman van twintig jaar, terwijl hij in de werkelijkheid dertig was. Er waren ook vier jongens die aangifte deden tegen Z. Zij beweerden dat Z. zich voordeed als een meisje. Sommige jongens masturbeerden voor de webcam zonder dat zij wisten dat ze dit voor een oudere man deden, zo werd duidelijk in de rechtbank indertijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.