Heldhaftige eigenaar jaagt overvallers weg met luchtbuks bij Palazzo Theater in Grave - Omroep Brabant
Video

Heldhaftige eigenaar jaagt overvallers weg met luchtbuks bij Palazzo Theater in Grave

21 april 2015 om 16:44
nl
Eigenaar Jan-Paul Beukering van theater Palazzo in Grave heeft maandagnacht met zijn luchtbuks op twee overvallers geschoten. “Ze wilden geld uit de kluis. Naast die kluis heb ik altijd een luchtbuks staan. Ik aarzelde geen moment en pakte de buks en schoot. Ik moet ze wel geraakt hebben want ze stonden op een meter afstand.”
Geschreven door

De 32-jarige Beukering werd maandagavond compleet verrast toen er plotseling twee overvallers in zijn theater stonden. Ze waren via de achteruitgang binnengekomen, zegt Beukering: “Eén van hen richtte een pistool op mij, dat word je wel stil.”
Niets te halenJan-Paul die het theater samen met zijn moeder exploiteert, begrijpt niet waarom de overvallers naar Palazzo in Grave kwamen: “Er is hier niets te halen, in de kas zat hooguit tweehonderd euro.”
Nadat Jan-Paul op de overvallers had geschoten heeft hij ze niet meer gezien. De luchtbuks is door de politie in beslag genomen.
Geen maskerOpvallend was dat de overvallers geen masker droegen. Beukering vond dat vreemd: "Het waren twee Nederlandse mannen van naar schatting 45 jaar oud. Als ik ze zou tegenkomen dan zou ik ze zo herkennen.”
De theatereigenaar is niet bang dat de mannen terugkomen: "En als ik ze met de buks geraakt heb, dan hebben ze vandaag geen leuke dag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.