Definitief meer en grotere bussen na de spits naar regio Landerd

21 april 2015 om 17:21
nl
De proef met een aangepaste dienstregeling van de buslijnen 90 en 96 naar Schaijk wordt zo goed als definitief. De inzet van meer en grotere bussen na de spits werd half december ingevoerd, na protesten van vooral studenten uit de gemeente Landerd.
Geschreven door

Die konden door de nieuwe dienstregeling na hun laatste lessen niet meer met de bus naar huis, omdat er 's avonds geen bussen meer reden.
Proef was succesDe proef van de afgelopen maanden bestond uit twee extra ritten na de avondspits van buslijn 90 vanuit Den Bosch en een extra rit van lijn 96 vanuit Oss. Ook rijden tijdens de daluren grotere bussen. Dat blijkt te voorzien in een behoefte.
De provincie en busbedrijf Arriva hebben naar aanleiding van de positieve ervaringen tijdens de proef dan ook besloten deze maatregelen bijna allemaal definitief op te nemen in de nieuwe dienstregeling per 3 mei 2015.
Vanuit Oss geen extra bus meer 's avondsAlleen de extra rit van buslijn 96 om 19.08 uur wordt niet voortgezet. Er maakten te weinig mensen er gebruik van.
Er wordt hiervoor wel een alternatief geboden: reizigers kunnen na de avondspits in Oss opstappen op lijn 305 van 19.06 uur richting Eindhoven en vervolgens in Heesch overstappen op lijn 90 naar Grave
De wijzigingen in de dienstregeling zijn te raadplegen op goedbezigbus.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.