Vriendin van vermoorde Eindhovense crimineel Pistone blijft langer vastzitten, zaak in mei verder

21 april 2015 om 18:30
nl
De vier verdachten van betrokkenheid bij de moord op Ernesto Pistone (33) in Eindhoven blijven vast totdat de zaak inhoudelijk wordt behandeld op 27 en 28 mei. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag besloten. De Italiaan werd op 27 februari vorig jaar voor zijn huis doodgeschoten.
Geschreven door

De advocaten van de vier, onder wie de voormalige vriendin Toos van V. van Pistone, hadden om schorsing van het voorarrest gevraagd. De partner van Pistone zou twee Turken 10.000 euro hebben beloofd als ze hem zouden ombrengen. Dat zou onder meer uit sms'jes blijken, die over de betaling gaan.
Afgelopen maandag zijn nog vier getuigen verhoord en die zouden volgens de raadslieden met name de nieuwe vriend van Van V., die de moord samen met haar zou hebben beraamd, en één van de twee Turken hebben vrijgepleit. Zijn vriendin vertelde dat ze werden bedreigd en steeds moesten onderduiken in hotels en vakantieparken. Ze ontkent betrokken te zijn geweest bij de moord en beschuldigt een criminele relatie van haar vriend.
Kogelwerend vestPistone was net anderhalve week vrij uit voorarrest toen hij voor zijn huis in Eindhoven werd neergeschoten en in het ziekenhuis overleed. De daders vluchtten op een scooter die later verbrand werd teruggevonden.
De Eindhovenaar handelde in harddrugs en vreesde al langer voor zijn leven. Vanwege de dreiging droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest.
Volgens omstanders werd er drie tot acht keer geschoten. Er werkten twintig rechercheurs aan de zaak. De politie zoekt nog naar getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.