Museumvereniging zet goudkleurige Dafjes op Eindhovens plein

21 april 2015 om 19:32
nl
De Nederlandse Museumvereniging zet woensdagmiddag drie goudkleurige Dafjes op het 18 septemberplein in Eindhoven. In de campagne 'Ons echte Goud' vraagt de vereniging aandacht voor de 65 miljoen erfstukken die in bijna vijfhonderd Nederlandse musea worden bewaard. De Dafjes komen uit het DAF-museum in Eindhoven. 'Ons echte Goud' is een actie voor de Nederlandse Museumweek die op dit moment aan de gang is.
Geschreven door

De Nederlandse Museumvereniging trekt deze week door Nederland met de actie 'Ons echte Goud'. In steden worden met veel vertoon speciale versies van pronkstukken uit musea op een plek geplaatst waar veel mensen ze kunnen zien.
MesheftIn Maastricht ging het om het skelet van een Mosasaurus, in Arnhem om een molen, in Middelburg om een mesheft uit de zestiende eeuw en in Kampen om een oude drinkhoorn en in Eindhoven dus om een aantal Dafjes.
De Nederlandse Museumvereniging gebruikt de Museumweek om reclame te maken voor de musea. Nederlandse musea doen het op dit moment goed. Vooral grote musea hebben stijgende bezoekersaantallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.