Kans dat PSV in gunstige pot 1 terechtkomt van loting Champions League

21 april 2015 om 19:04
nl
PSV maakt kans om bij de loting van de Champions League in pot 1 terecht te komen. Vanwege een nieuwe opzet van het lotingsysteem kan de club zo sterke tegenstanders ontlopen.
Geschreven door

De UEFA heeft dinsdag laten weten dat de loting van opzet is veranderd. Voorheen kwamen de teams die in het verleden het beste hadden gepresteerd in pot 1 terecht. Nu komen de winnaar van de Champions League en de kampioenen van de zeven beste competities in pot 1. Dat gaat om de kampioenen uit de landen Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk en Rusland.
'PSV kan een plaatsje opschuiven'De Eredivisie staat momenteel op een achtste plek in de ranking van de UEFA voor komend seizoen. Dat is niet genoeg om in pot 1 terecht te komen, maar als de Champions League wordt gewonnen door een club uit een van de zeven beste competities en die club wordt dit seizoen ook landskampioen, schuift PSV een plaatsje door in de loting.
PSV ontloopt dan de kampioenen van de zeven sterkste competities. Zo maken het Duitse Bayern München, het Franse Paris Saint-German, het Spaanse FC Barcelona en het Italiaanse Juventus momenteel nog kans op én het kampioenschap én de Champions League. FC Barcelona en Paris Saint-German spelen dinsdagavond tegen elkaar.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.