Brabantse coalitieonderhandelingen klappen op Ruit rond Eindhoven - Omroep Brabant

Brabantse coalitieonderhandelingen klappen op Ruit rond Eindhoven

21 april 2015 om 23:47
nl
De onderhandelingen voor een college in Brabant tussen de VVD, CDA en SP zijn dinsdag stukgelopen. De opstelling van de SP over de Ruit is het breekpunt. Dit heeft formateur Gerrit Jan Swinkels dinsdagavond bekendgemaakt in het Provinciehuis in Den Bosch.
Geschreven door

Voor VVD-voorman Bert Pauli kwam het mislukken van de onderhandelingen als 'complete verrassing'. Vrijdag zou er volgens Pauli sprake zijn geweest van een compromis.[tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/590588287972220929]Aan de onderhandelingstafel hebben de onderhandelaars van de drie partijen een uiterste poging ondernomen om tot een oplossing te komen. Voor de SP was dit niet toereikend.[tweet:body:https://twitter.com/arjokraak/status/590613657899425794]Twistpunt: de RuitHet was aan het begin van de onderhandelingen tussen de drie partijen al duidelijk dat de Ruit, de autoweg vanaf de A50 via Helmond naar de A67. het belangrijkste twistpunt zou worden tussen VVD, CDA en SP. VVD en CDA zijn sterk vóór. De SP is tegen nieuw asfalt.
Uit de gespreksverslagen met de informateur die eerder naar buiten kwamen, bleek dat de VVD ervan uitging dat de partijen elkaar uiteindelijk zouden vinden in 'het feit dat er iets gedaan moet worden aan de problemen met bereikbaarheid in die regio'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.