Video

Grote verbouwing 013 moet zorgen dat toekomstige topacts weer naar Tilburg komen

22 april 2015 om 01:24
nl
Poppodium 013 in Tilburg wordt grondig verbouwd. Zo worden de podiums verplaatst, komt er nieuwe geluidsapparatuur en wordt de ingang verplaatst. Dat moet er allemaal voor zorgen dat meer bezoekers kunnen genieten van artiesten.
Geschreven door

In 1998 ging 013 open. De afgelopen 17 jaar kwamen er grote namen naar Tilburg zoals Muse, Robbie Williams, Editors en Slash. In de grote concertzaal konden tot voor kort 2000 bezoekers. Na de verbouwing moeten er 3000 muziekliefhebbers in kunnen.
Volgens directeur Frens Frijns heeft het poppodium nu een facelift nodig om ook de komende jaren vooruit te kunnen. "Daar waar we vroeger voorop liepen, zijn we nu ingehaald door ons eigen succes. Wij willen die artiesten die op het punt staan om door te breken weer hier op het podium krijgen."
'Altijd uitverkocht'Dat gebeurt onder meer door het podium in de grote zaal meters naar achteren te verplaatsen. Zo wordt de zaal groter, maar het intieme karakter blijft behouden. "Als het nodig is, dan kunnen we de zaal kleiner maken, waardoor het toch druk lijkt," vertelt Frijns daar over. "Zo blijft de beleving van een concert overeind."
Ondanks het grote aantal veranderingen aan de poptempel, garandeert Frijns dat het karakter van 013 behouden blijft. "Het wordt gewoon allemaal beter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.