Betrokkenen van groot mistongeval op A58 in Zeeland bijgepraat over onderzoek

22 april 2015 om 07:51
nl
Mensen die betrokken zijn geweest bij het grote ongeval in de mist in september vorig jaar in Zeeland worden woensdagavond bijgepraat over het onderzoek naar de toedracht. Ook laat justitie dan weten of het mensen of instanties gaat vervolgen voor het ongeluk.
Geschreven door

Tijdens de besloten bijeenkomst wordt gesproken met de nabestaanden van de slachtoffers, met mensen die gewond raakten en met de inzittenden van beschadigde voertuigen.
Op de zeer mistige ochtend van 16 september botsten ongeveer 150 auto's tegen elkaar op de A58 tussen Goes en Middelburg. Twee mensen kwamen om, 28 mensen raakten gewond.
Brabantse betrokkenheidDe meeste reizigers die verzeild raakten in het enorme ongeluk kwamen uit Zeeland, maar onder hen waren ook Brabanders en inwoners van Zuid-Holland. Hulpdiensten uit Brabant ondersteunden na het ongeluk hun collega's uit Zeeland.
Een week na het ongeluk deelden betrokkenen ervaringen in Goes. Verzekeraars spraken na het ongeluk af om, anders dan normaal, de schade van hun eigen klanten te vergoeden.
Half miljoen euro schadeVerzekeraar ZLM moest circa een kwart van de gevallen afhandelen. Met de blikschade was de verzekeraar vorig najaar al klaar.
Een woordvoerder van ZLM liet dinsdag weten dat inmiddels ook de meeste gevallen van letselschade zijn afgewikkeld. In totaal heeft ZLM ruim een half miljoen uitgetrokken voor het vergoeden van de schade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.