Ireen Wüst begint met 'Team4Gold' eigen schaatsploeg: 'Zakelijk gezien neem ik een gok'

22 april 2015 om 07:56
nl
Ireen Wüst uit Goirle begint een eigen schaatsploeg. De ploeg krijgt de naam Team4Gold, meldt De Telegraaf woensdag. Rutger Tijssen wordt de coach van het team. Gerard Kemkers gaat op de achtergrond de rol van adviseur en klankbord op zich nemen.
Geschreven door

Wüst zegt in 2018 op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang nog eenmaal goud te willen winnen. En de kans dat dat gaat lukken, is volgens haar het grootst als ze dat doet met mensen in wie je het meeste vertrouwen hebt.
'Topploeg opbouwen'"Bij Team4Gold hebben we de regie volledig in eigen hand en kunnen we een topploeg opbouwen zoals wij dat willen." Wüst vertrok eerder bij Team Continu van coach Marianne Timmer. "Sportief gezien neem ik geen gok, want ik geloof heilig in de programma's die Gerard en Rutger voor me gaan schrijven. Zakelijk is het natuurlijk wel een gok.''
Met acht olympische medailles is Wüst de meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit. Ze wil op de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018 nog een keer schitteren. "Ik wil in Zuid-Korea nog eenmaal goud winnen. Het slagingspercentage is in mijn ogen het grootst wanneer ik dat doe met de mensen in wie ik het meeste vertrouwen heb."
'Stap voor stap opbouwen'Ze gaat verder: "We willen dit stap voor stap opbouwen tot iets moois. Het doel is om met de ploeg op meerdere fronten mee te doen om de hoofdprijzen. Als ik aan dit project denk, krijg ik ontzettend veel energie en zin om aan de slag te gaan."
De viervoudig olympisch kampioene was ook in het vizier van Team LottoNL-Jumbo. De ploeg en Wüst hadden al een gesprek gehad. Wüst vertrok na één jaar al bij Team Continu, de ploeg van hoofdcoach Marianne Timmer. Ze wil onder andere weer trainen met mannen, zei ze in februari over haar beslissing.
Grote contractenDe schaatsster laat grote contracten bij bestaande ploegen schieten. "Topsport is compromisloos. Het gaat niet om geld maar om titels. En om titels te winnen, geloof ik in de aanpak van Kemkers en Tijssen."
Toch moet er nog veel gebeuren bij de nieuwe ploeg. "We hebben nog niks. Geen rooie cent, geen euro. Ik heb zelfs nog geen ploeggenoten. Maar daar zijn we achter de schermen hard mee bezig. We willen een ploeg formeren die in Korea, op de Spelen, voor meerdere medailles kan gaan."
Reactie Gerard KempersGerard Kemkers vertelde woensdag dat hij geen nee kon zeggen tegen het verzoek van zijn voormalig pupil om mee te helpen. "Ik heb een persoonlijke band met Ireen.'' Hij benadrukte dat hij geen functie krijgt bij de ploeg, maar in zijn vrije tijd helpt en over de schouders meekijkt. Kemkers is sinds eind vorig jaar in dienst bij voetbalclub FC Groningen.
Hij is de manager van het topsportzorgcentrum dat de club gaat openen. De beslissing van Wüst om een eigen ploeg te beginnen vindt hij geweldig knap. "Er is nog heel veel onzeker, er is nog geen ploeg en nog geen sponsor maar ze weet wat ze wil.''    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.