UWV steekt stokje voor plannen van bouwbedrijf Heijmans om 158 mensen te ontslaan

22 april 2015 om 08:38
nl
Uitkeringsinstantie UWV dwarsboomt de plannen van bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen om 158 werknemers te ontslaan. Vakbond FNV Bouw had bezwaar ingediend tegen de plannen.
Geschreven door

Het zou volgens de vakbond gaan om specialisten in de bouw van scholen, verzorgingshuizen en andere voorzieningen. Heijmans wilde de vaste krachten inruilen voor goedkopere flexwerkers.
'Geen economische noodzaak'Het bouwbedrijf heeft in de ogen van de vakbond niet kunnen aantonen dat er een economische noodzaak is voor het ontslag van de medewerkers.
Heijmans laat weten dat het nu op een andere manier gaat ingrijpen in de organisatie. Het bedrijf noemt het 'verbijsterend' dat het UWV 'de economische urgentie om in te grijpen in de organisatie niet erkent'.
Andere wegenHet bouwbedrijf stelde woensdag dat er nu niets anders opzit "dan andere wegen te bewandelen om te doen wat wij als noodzakelijk zien. Ons bedrijfsresultaat over 2014 laat zien dat het echt nodig is en we hebben daarin de steun van de ondernemingsraad. De marktomstandigheden zijn onveranderd en het betekent dat wij geen werk hebben voor deze mensen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.