Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch bedankt Britse koningin Elizabeth II - Omroep Brabant

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch bedankt Britse koningin Elizabeth II

22 april 2015 om 11:23
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch ontmoet in juni de Britse koningin Elizabeth II. Hij zal het Britse staatshoofd namens zijn stad bedanken voor de 'inzet en offers' van het Britse leger en in het bijzonder van de troepen uit Wales die Den Bosch bevrijdden in 1944. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.
Geschreven door

De stad onderhield in de decennia na de oorlog een nauwe band met Wales en de Welsh, van wie er 146 sneuvelden tijdens de gevechten met het Duitse leger. Zij worden in Den Bosch onder meer geëerd met een monument en hun namen staan in de ramen van het stadhuis gegraveerd.
VaandelDaar komt op 11 juni nog een stukje symboliek bij: in het bijzijn van de Bossche delegatie overhandigt koningin Elizabeth die dag een nieuw vaandel aan het legerregiment The Royal Welsh. Op de band waarmee het vaandel vastzit aan de man die het draagt, prijkt het stadswapen van Den Bosch.
De Britse koningin reikt het vaandel uit vanuit haar functie van 'Colonel in Chief'. Burgemeester Rombouts en zijn delegatie zullen haar op de ceremonie ontmoeten. Rombouts noemt het 'een grote eer dat ook The Royal Welsh blijvende waarde aan onze relatie hechten.'
Laatste herdenking vorig jaarOndanks de goede contacten, werd de bevrijding van Den Bosch vorig jaar voor het laatst groots herdacht met veteranen uit Wales en hun familieleden of nabestaanden. Na zeventig jaar zijn er niet veel bevrijders meer in leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.