Weer protestactie van politie, agenten rijden met gangetje van 60 kilometer per uur over snelwegen

22 april 2015 om 12:12
nl
Een stoet politieauto’s zal woensdagmiddag rond vier uur Brabant binnen rijden met een gangetje van zestig kilometer per uur. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.
Geschreven door

De stoet vertrok woensdagochtend om zeven uur vanuit Groningen. Het gaat om een estafetteactie. In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt. De actie duurt van zeven uur woensdagochtend tot acht uur in de avond. De agenten rijden in hun dienstauto's langzaam en over de volle breedte van de grote weg.
De actie is onderdeel van de serie steeds hardere acties van de politiebonden. Eerder zijn er op kleinere schaal vergelijkbare 'zwaan-kleef-aanacties' geweest, maar die waren buiten de spits en in gebieden waar het minder druk is.
Donderdag ook actiesDe politiebonden hebben het politiepersoneel opgeroepen om donderdag mee te doen aan een twee uur durende sluiting van de politiebureaus. Dienstverlening voor het publiek, zoals het opnemen van aangiftes, gaat dan niet door. Voor noodhulp zijn de agenten gewoon beschikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.