Jongen (16) die indringer neerstak in huis Breda wordt niet vervolgd, terecht beroep op noodweer

22 april 2015 om 12:27
nl
De 16-jarige jongen die op vrijdag 27 maart in een huis aan de Weilustlaan in Breda een indringer neerstak, wordt niet vervolgd. Justitie vindt dat hij terecht een beroep op noodweer heeft gedaan. Dat heeft advocaat van de jongen woensdag aan Omroep Brabant gemeld.
Geschreven door

Ook de verwarde man, die dacht dat hij zijn eigen huis binnenging, wordt niet vervolgd. Hij is door de gevolgen van het steekpartij getroffen.
De 16-jarige jongen was vrijdagavond 27 maart alleen thuis toen de steekpartij plaatsvond. Hij zou zijn aangevallen door een onbekende 35-jarige man. De man raakte zwaargewond.
Indringer had 'grote, uitpuilende ogen'Advocaat Inge van Breemen liet na de steekpartij al weten dat de jongen in zijn gezicht en tegen de borst was geslagen. Ook was hij aan zijn arm getrokken. De indringer zou volgens het slachtoffer 'grote, uitpuilende ogen' hebben gehad.
De officier van justitie besloot de jongen gezien zijn verklaring, leeftijd en achtergrond vrij te laten. De jongen werd wel als verdachte aangemerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.