Bouwbedrijf Heijmans wil op andere manier ingrijpen na ontslagverbod UWV

22 april 2015 om 13:37
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen gaat op een andere manier proberen om in te grijpen in de organisatie, nu uitkeringsinstantie UWV een ontslagaanvraag door het bedrijf heeft afgewezen.
Geschreven door

Het gaat om specialisten in de bouw van scholen, verzorgingshuizen en andere voorzieningen. Volgens vakbond FNV wilde de bouwer van 158 mensen af om ze te vervangen voor goedkopere flexwerkers. Na bezwaar van de bond bij het UWV besloot de uitkeringsinstantie om geen vergunning te verlenen.
'Verbijsterend'In een reactie noemt Heijmans het 'verbijsterend' dat het UWV 'de economische urgentie om in te grijpen in de organisatie niet erkent'. Het beursgenoteerde bedrijf stelde woensdag dat er nu niets anders opzit 'dan andere wegen te bewandelen om te doen wat wij als noodzakelijk zien'.
"Ons bedrijfsresultaat over 2014 laat zien dat het echt nodig is en we hebben daarin de steun van de ondernemingsraad. De marktomstandigheden zijn onveranderd en het betekent dat wij geen werk hebben voor deze mensen'', aldus Heijmans.
UWV geeft geen uitlegHet UWV wil geen uitleg geven over de afwijzing. "De werkgever weet de redenen waarom wij niet akkoord zijn gegaan'', zegt een woordvoerder.
Volgens de zegsman komt het vaker voor dat het UWV weigert een ontslagvergunning te verlenen, omdat de uitkeringsinstantie de ontslagen in bepaalde situaties nog niet nodig vindt.
Op meerdere onderdelen gereorganiseerdBij Heijmans werken in totaal ruim 7000 mensen. Er wordt op meerdere onderdelen gereorganiseerd. Het bedrijf zei nog niet zo lang geleden bij elkaar 350 banen te schrappen bij Utiliteit, Civiel en het Duitse Oevermann.
Heijmans belandde in 2014 diep in de rode cijfers. Er werd een nettoverlies geleden van 47 miljoen euro, op een licht gedaalde omzet van 1,9 miljard euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.