Leerling ROC onwel, maar niet door ongeluk in scheikundelokaal, 'Er was niets aan de hand'

22 april 2015 om 13:47 • Aangepast 21 november 2020 om 18:50
nl
Een leerling van het ROC aan de Professor Gimbrèrelaan is woensdagmiddag onwel geraakt, maar niet door een ongeluk met schadelijke stoffen in het scheikundelokaal. Ook waren er niet zes leerlingen onwel geraakt, wat eerst wel werd gemeld. "Er was geen ongeluk met gevaarlijke stoffen en een scheikundelokaal hebben we ook niet. Er was niets aan de hand.''
Profielfoto van
Geschreven door

Zo reageert een woordvoerder van het ROC in Tilburg op de eerdere commotie rond de school. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde eerder die dag dat er zes mensen op de school onwel waren geworden door een ongeluk met gevaarlijke stoffen, mogelijk in een scheikundelokaal.
TraumahelikopterEr werden twee ambulances opgeroepen en uit voorzorg ook een traumahelikopter. "Er is één leerling onwel geworden, maar zonder duidelijke oorzaak, in elk geval niet door gevaarlijke stoffen'', aldus de woordvoerder van het ROC.
OntruimdDe klas waar het ongeval zou zijn gebeurd, werd ontruimd. De brandweer heeft metingen gedaan. Die hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen in de lucht zitten.
Er is geen gevaar voor de omgeving, laat de brandweer weten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!