Crash zorgt voor vroegtijdig einde voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar in Qatar

22 april 2015 om 14:14
nl
Tijdens de derde etappe van de Sealine Cross Country Rally in Qatar zijn Erik van Loon uit Riethoven en Wouter Rosegaar gecrasht in de MINI ALL4 Racing. Vlak voordat zij een weg overstaken, werd de MINI gelanceerd en ging deze over de kop. Van Loon en Rosegaar konden allebei ongedeerd uitstappen, maar hun rally is wel ten einde.
Geschreven door

Eerder raakte de Belg Jurgen Damen (42) levensgevaarlijk gewond in de Sealine Rally in Qatar. De navigator van Gerard de Rooy zat hij als gelegenheidsnavigator bij René Kuipers in de auto en brak zijn nek.
'Van de auto is niks meer over'“Dit is echt heel erg balen”, vertelt Van Loon. “We reden goed, het parcours was zeer verraderlijk dus we namen geen risico’s. We reden op een kruising af en ik rem, maar plots wordt de MINI gelanceerd. We komen los van de grond en vliegen door de lucht. We landen eerst op de neus, daarna op het dak en staan uiteindelijk weer op onze wielen. Van de auto is niks meer over, zo hard ging het.”
“Ik ben hier echt kapot van”, zegt Rosegaar. “Dit is zonder twijfel de zwaarste crash in mijn verleden, ik denk echt dat we er niets aan konden doen. Net nadat wij uit de auto waren, deed Harry Hunt exact hetzelfde als wij en crasht ook. Als ik naar de auto kijk, dan denk ik dat we erg veel geluk hebben gehad. We missen een groot deel van het bodywork. De ophanging is gebroken en het dashboard is eruit geklapt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.