PVV en PvdD vinden dat ministerie 'veel te weinig' doet aan aanpak puppyhandel

22 april 2015 om 19:33
nl
De PVV en Partij voor de Dieren vinden dat staatssecretaris Sharon Dijksma veel te weinig doet om malafide puppyhandel aan te pakken. Dat zeggen die partijen na de antwoorden van de staatssecretaris op vragen die gesteld werden over de problemen rondom handel in puppy’s.
Geschreven door

Omroep Brabant berichtte daar in februari uitgebreid over met onder andere de themawebsite Puppy X. Na die berichtgeving begon de politiek zich te roeren en werden er vragen gesteld. Inmiddels zijn er dus antwoorden op gestelde vragen, maar de antwoorden zijn niet helemaal naar volle tevredenheid.
Volgens de PvdD erkent de staatssecretaris ‘absoluut niet de enorme omvang van het probleem’. Kamerlid Esther Ouwehand vindt dat en onmiddellijk een verbod moet komen op het verkopen van puppy’s via sites als Marktplaats, zegt ze tegen Omroep Brabant. De staatssecretaris wil nu niet verder gaan dan handelaren op internet te wijzen op de regelgeving waar ze zich aan moeten houden.
'De handelaren lachen zich rot'Dion Graus (PVV) is een stuk stelliger in zijn reactie. Hij vindt dat de staatssecretaris niets doet aan het probleem. “De illegale handelaren lachen zich rot om het beleid.”
Volgens Graus moet er veel meer controle komen en hogere, hardere straffen. “Ze verdienen er nu bakken met geld aan, kunnen makkelijk de lage boetes betalen en maken een dikke vinger naar de staatssecretaris”, zegt Graus.
De PVV’er wil dat er ‘veel meer’ dierenpolitie komt. Die moeten ook warmtecamera's krijgen, zodat busjes waarin de puppy’s vanuit Oostbloklanden vervoerd worden al aan de grens worden opgepikt en stilgezet.
'Vertrouwen in doorpakken Dijksma'PvdA-kamerlid Henk Leenders zegt blij te zijn dat de staatssecretaris inzicht heeft gegeven in wat ze doet aan de problematiek. “Ik heb er vertrouwen in dat de staatssecretaris door zal pakken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.