Advocaat en justitie naar gerechtshof om veroordeling agent die Memphis van Veen (18) doodreed

22 april 2015 om 19:44
nl
Er is beroep aangetekend tegen de veroordeling van de politieman die in 2013 de achttienjarige Memphis van Veen doodreed in Eindhoven. De agent was als bestuurder van een wagen van het arrestatieteam met hoge spoed onderweg naar een melding, toen hij het meisje doodreed.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk. De politie stak in een onopvallende auto met hoge snelheid de busbaan over toen het meisje op haar scooter overstak. Het ongeluk zorgde voor een lastige rechtszaak.
De politieman werd veroordeeld tot een half jaar rijontzegging. De agent had voorrang, maar had zijn snelheid aan moeten passen. Nu stappen zowel justitie als de advocaat van de agent naar het gerechtshof om de veroordeling helemaal van tafel te krijgen.
Wel of niet vervolgenIn 2013 werd al gezegd dat de agent niet vervolgd hoefde te worden, omdat hij volgens de regels gehandeld zou hebben. Het gerechtshof oordeelde in juni vorig jaar anders. Ook de familie wilde de agent vervolgd hebben.
Justitie pleitte zelf al eerder voor vrijspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.