Journalist Mark Bos lijkt strijd tegen kanker te verliezen: 'My friends, the end is near'

22 april 2015 om 22:26
nl
Journalist Mark Bos (49) maakte een documentaire 'Retour Hemel' over zijn zoektocht naar genezing van uitgezaaide prostaatkanker. Woensdag laat hij op Facebook weten dat het einde nabij is. "Ja, het gaat heel slecht en mijn artsen (en ik denk nu ook dat ze gelijk hebben) geven mij nog een paar dagen tot hooguit enkele weken. My friends, the end is near…"
Geschreven door

Aan het begin van dit jaar zat Mark Bos uit Rosmalen in de studio bij Omroep Brabant. Hij vertelde in het televisieprogramma Onder Ons over zijn documentaire, waarin hij op zoek gaat naar genezing met behulp van onder andere alternatieve geneeswijzen.
Zijn verhaal is aangrijpend. Dat geldt ook voor zijn relaas met de titel 'De laatste dagen' op zijn Facebook-pagina.
"De afgelopen weken heeft mijn lichaam er in een niet bij te benen tempo de brui aan gegeven. Vijf maanden geleden liep ik nog de marathon van New York in vijf uur (ja die tijd moest ik er toch even bijzetten), nu zit ik in een rolstoel, weeg naar schatting 115 kilo door het vocht wat ik vasthoud omdat mijn lever bijna op is, zie ik dubbel, moet drie keer per dag mijn suiker geprikt worden, word ik gewassen en heb anderen nodig bij bijna elke handeling die ik doe. Gelukkig kan ik nog een beetje typen, hoewel de toppen van mijn vingers door de chemo doof en gevoelloos zijn."
'De kankerwereld kietelen en veranderen'Toch weet Bos nog kracht te vinden om iedereen een boodschap mee te geven. Donderdagavond is hij te zien bij RTL Late Night, zo schrijft hij.
"Ik heb een ideetje, ik heb een verhaal van de afgelopen weken en een idee hoe we de kankerwereld misschien kunnen kietelen en veranderen. Vlak voor mijn dood mag ik dat vertellen. Dat vind ik alle energie waard die ik nog in me heb, waar anderen die misschien besteden aan hun afscheid. Ik probeer beide te doen."
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=_NpYC_aZrn0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.