Primark stuurt borstvoedende moeder weg, vrouw komt boos in actie tegen Eindhovense kledingwinkel

23 april 2015 om 12:58
nl
De Amersfoortse moeder Hannah Mintjes is boos op de Primark in Eindhoven omdat ze haar kind geen borstvoeding mocht geven in de winkel. In oktober werd de vrouw weggestuurd toen ze haar drie maanden oude zoontje de borst wilde geven. Volgens medewerkers was dat aanstootgevend en moest ze vertrekken.
Geschreven door

Op advies van de Stichting Melkpunt komt Mintjes nu met haar verhaal naar buiten. "Ik vind het echt niet kunnen, juist als je kindje honger heeft, moet je het gewoon kunnen voeden. Ik ging bewust op een rustige plek zitten, alleen de medewerkers hebben mij gezien. Toen ik vroeg waarom ik weg moest, zeiden ze dat het aanstootgevend zou zijn voor andere klanten." Op Facebook komen verontwaardigde reacties binnen.
Op een bankje voor de ingang gaan zittenHoewel Hannah Mintjes het niet eens was met het personeel, besloot ze toch te vertrekken. "Ik ben toen buiten op een bankje gaan zitten, recht voor de ingang, waar veel meer mensen mij zagen zitten. Daar kreeg ik alleen meer positieve reacties als 'ah, wat lief'.
Volgens de Stichting Melkpunt zijn er in het hele land diverse klachten van borstvoedende moeders die ook zijn weggestuurd toen ze hun kind borstvoeding wilden geven in vestigingen van de Primark. De stichting wil dat de winkelketen het beleid wijzigt en borstvoedende moeders niet wegstuurt.
'Voeden kind niet aanstootgevend'"Het voeden van een kind is niet aanstootgevend, dat je daarvoor wordt weggestuurd, dat kan gewoon niet", zegt Annemarie Pera van de Stichting Melkpunt. "We willen dat Primark met een goede oplossing komt."
Primark heeft nog niet kunnen reageren op de aantijgingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.