Vragen over loonsverhoging van 22.000 euro voor waterschapsbestuur Aa en Maas

23 april 2015 om 01:53
nl
De Algemene Waterschapspartij (AWP) gaat vrijdag vragen stellen over de loonsverhoging van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas. De vier leden ontvangen een loonsverhoging van vijftig procent. Dat resulteert in een verhoging van ruim 22.000 euro per jaar.
Geschreven door

Daardoor krijgen de leden van het dagelijks bestuur voortaan jaarlijks gemiddeld geen 42.828,87 euro, maar 64.243,28 euro voor een parttime baan (0,75 fte).
De coalitie van Waterschap Aa en Maas bestaat uit vier partijen: CDA, Water Natuurlijk, VVD en Geborgden. Door die partijen is gekozen voor een bestuur van vier personen.
In de wet van de waterschappen ligt vast dat er een tijdbesteding gehanteerd wordt tussen 200 tot 300 procent. Het nieuwe bestuur kiest ervoor om deze tijdbesteding op te rekken naar de maximale 300 procent.
'Onduidelijk waarom loonsverhoging nodig is'Dat zorgt ervoor dat ieder bestuurslid een baan van 0,75 fte heeft, wat weer resulteert in een hogere beloning. "Deze loonsverhoging van niet minder dan vijftig procent is in tijden van bezuiniging ongepast en voor de Algemene Waterschapspartij onaanvaardbaar", dat zegt woordvoerder Pierre Spierings van AWP.
Volgens Spierings zou het rekken van de tijdbestedingsnorm betekenen dat de bestuursleden het veel drukker krijgen dan het vorige bestuur. "Maar dat valt niet op te maken uit het coalitieakkoord, het kan zelfs zo zijn dat ze minder te doen krijgen. Het is onduidelijk waarom het uitbreiden van de tijdbestedingsnorm noodzakelijk zou zijn."
'Ongelofelijk'Tijdens de verkiezingen is door de partijen veel gesproken over het feit dat de kosten lager moeten. Dat zei ook coalitiepartij CDA tegen Omroep Brabant. Algemeen bestuurslid Henk Siroen van de AWP vindt het ongelofelijk dat er voor deze loonsverhoging gekozen wordt.
Het bestuur van Waterschap Aa en Maas wordt vrijdag benoemd. Daarna volgt de algemene beschouwing waarin het bestuursakkoord wordt besproken. Alle partijen mogen dan een reactie geven op het bestuursakkoord. De AWP maakt dan gebruik van de gelegenheid om deze loonsverhoging aan de kaak te stellen.
Vragen over VVD in coalitieVVD De partij zet ook haar vraagtekens bij de deelname van de VVD aan de coalitie. Volgens Spierings is deze deelname in strijd met het verkiezingsprogramma van de VVD. De VVD heeft haar programma na de verkiezingen in de prullenbak gegooid, vindt de AWP-fractie. "Van de breeduit verkondigde stellingen en standpunten is niets meer over."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.