VVD Eindhoven stelt vragen over mogelijke opvanglocatie uitgeprocedeerde asielzoekers

23 april 2015 om 03:07 • Aangepast 25 april 2020 om 02:39
nl
De VVD Eindhoven heeft woensdag vragen gesteld over de komst van een grootschalige opvanglocatie voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Eindhoven. Deze vragen stelde de partij naar aanleiding van het compromis dat het kabinet woensdag sloot in de bed, bad en brood-discussie.
Geschreven door

Uit het akkoord blijkt dat er in vijf grote gemeenten opvang komt voor mensen die mee willen werken aan terugkeer naar het land van herkomst. Eindhoven is één van die locaties.
Uitgeprocedeerde asielzoekers worden opgevangen voor een periode van enkele weken. Gemeentelijke opvanglocaties die er nu zijn buiten de vijf grote steden moeten dicht, althans dat vindt de landelijke VVD. Coalitiepartner PvdA is hier nog niet zo uitgesproken over.
Extra politiecapaciteitAls uitgeprocedeerde asielzoekers weigeren om te vertrekken, krijgen zij geen opvang meer. VVD Eindhoven wil daarom van het college weten waar de verantwoordelijkheden liggen als uitgeprocedeerde asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen. Ze wil weten of hiervoor extra politiecapaciteit wordt vrijgemaakt.
Ook stelt ze vragen over hoe zo'n opvanglocatie in Eindhoven vorm gaat krijgen en of er al een specifieke opvanglocatie in zicht is. De nieuwe voorziening zou de huidige regeling in Eindhoven moeten vervangen vindt de partij. Ook wil ze graag weten of er al duidelijkheid is over de hoeveelheid mensen die opgevangen moeten worden in Eindhoven.
SamenwerkingIn de vijf opvanglocaties wordt gewerkt aan uitzetting. Als het eenmaal zover is, gaan de vluchtelingen naar het uitzetcentrum in Ter Apel. Het Rijk en de gemeenten moeten op deze manier met elkaar gaan samenwerken aan de terugkeer van vreemdelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.