Wakker Dier: steeds meer megastallen met koeien in Brabant - Omroep Brabant

Wakker Dier: steeds meer megastallen met koeien in Brabant

23 april 2015 om 09:40
nl
Nu het melkquotum is komen te vervallen, dreigt een verdrievoudiging van het aantal megastallen in Brabant. Het aantal melkkoeien in heel Nederland zou met 36 procent kunnen toenemen. Dit concludeert Wakker Dier na een analyse van de vergunningen die door de melkveesector zijn aangevraagd.
Geschreven door

Steeds meer van de koeien komen in een megastal terecht. Alleen al in Brabant hebben gemeenten en provincie het groene licht gegeven voor 143 megastallen. Landelijk gezien zou dit een toename betekenen van honderden megastallen.
Hollands plaatjeWakker Dier trekt aan de bel. "Als staatssecretaris Sharon Dijksma nu niet ingrijpt, is Nederland binnenkort een land vol megastallen en met steeds minder koeien in de wei."
"Met zulke grote aantallen koeien is er vaak te weinig land om op te grazen. Dus blijven de koeien altijd binnen. Dat is niet alleen erg voor het Hollandse plaatje, maar vooral voor de koeien", aldus Wakker Dier.
Land- en tuinbouworganisatie LTO noemt de uitspraken van Wakker Dier 'stemmingmakerij'. De LTO zet vraagtekens bij de door Wakker Dier gebruikte megastal-definitie van 250 koeien van Wakker Dier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.