14-jarige Marcel overleden na ongeluk in Best: 'Het was een vrolijke jongen'

23 april 2015 om 20:10 • Aangepast 21 november 2020 om 18:49
nl
De 14-jarige Marcel uit Eindhoven is overleden aan zijn verwondingen die hij opliep bij een ongeluk vlakbij recreatiegebied Aquabest in Best. Dat ongeluk gebeurde woensdagavond. Marcel zat in de brugklas van het Antoon Schellenscollege in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

"Het was een vrolijke jongen, altijd een glimlach op z'n gezicht", vertelt schooldirecteur Tom Liebregts.
Botsing met autoMarcel fietste woensdagavond rond zeven uur met zijn vader vanaf de fietsbrug over het fietspad dat de weg Ekkersweijer kruist. Zij staken allebei de weg over. Daarbij kwam de jongen in botsing met een passerende auto, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Best.
De jongen raakte door het ongeval ernstig gewond en werd met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar overleed hij in de loop van de nacht. Zijn vader werd niet door de auto geraakt en bleef ongedeerd. De oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Gedenkhoek op schoolZijn klasgenoten en medeleerlingen zijn donderdagochtend door hun mentoren op de hoogte gebracht van het fatale ongeluk. De school heeft een gedenkruimte ingericht. “Daar hebben leerlingen een plekje waar ze wat kunnen opschrijven”, vertelt directeur Liebregts.
Het Antoon Schellenscollege is een vmbo-school, voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. “We zijn een kleinschalige school, waar iedereen elkaar kent. Marcel zat hier super op z’n plek. Z’n ouders waren trots op wat hij hier aan het bereiken was."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.